explosion i Värnamo under natten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under natten exploderade något utanför ett flerfamiljshus i Värnamo. Se polisens arbete och hör en granne berätta mer i klippet. Foto: Paula Svedere/SVT

Dubbla explosioner i Gislaved och Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Två mindre explosioner inträffade i Jönköpings län under natten till söndagen.

– De är väldigt lika och skedde nära i tid, så frågan om det finns något samband måste vi utreda, säger Kurt Marklund, vakthavande befäl vid polisen.

Strax efter midnatt larmades polisen om att ett föremål exploderat i anslutning till ett mindre flerfamiljshus i Gislaved.

– Det har inte renderat några stora materiella skador, säger Kurt Marklund.

Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Ny explosion

Cirka två timmar senare exploderade ytterligare ett föremål utanför ett flerfamiljshus i Värnamo. Inte heller där blev det några stora materiella skador.

– Inga dörrar eller fönster skadades vad jag har fått till mig, det var några stenplattor som sprack utomhus, säger Kurt Marklund.

Det ska även finnas vissa iakttagelser från platsen.

– Det finns vissa uppgifter att man ska ha sett nån person i anslutningen till det, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson.

Inga personskador

Inga personer skadades fysiskt och ingen har gripits misstänkt för inblandning i någon av händelserna.

Polisen utreder nu om det finns ett samband mellan explosionerna.

– De är väldigt lika och skedde nära i tid, så frågan om det finns något samband måste vi utreda, säger Kurt Marklund.

Enligt presstalesperson Mats Pettersson kommer polisen även undersöka om det finns någon hotbild mot någon som bor på adresserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.