Anitha Vilhelmsson berättar om hur företaget där hon jobbar på utsatts för stölder. Foto: SVT

Flera stölder på byggarbetsplatser

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera stölder på byggarbetsplatser runt Höglandet de senaste veckorna. Det är handverktyg som stjäls och troligen säljs vidare. Under förra helgen utsattes Byggkompaniet en stöld i Nässjö och de förlorade verktyg till ett värde av 50 000 kronor.

– Vi försöker skydda vår egendom så gott det går. Vi har larm och olika sorters lås men mer än det kan vi inte göra, säger Anita Vilhelmsson, platschef Byggkompaniet

Under året har det gjorts 225 stöldanmälningar från byggarbetsplatser i Jönköpings län. 130 av de anmälningarna gjordes i Jönköpingsområdet, 60 gjordes på Höglandet och 30 i Värnamo.

– Det är ju en plats där verktygen är samlade och det finns ingen bevakning. Sedan är ju platsen av tillfällig karaktär så stöldskyddet är ju inte detsamma som om det hade varit en industrilokal, säger Klas Ottosson, poliskommisarie.

Drastiska åtgärder

Byggkompaniet som har flera byggen i Nässjö, har sett en trend med stölder på byggarbetsplatserna. Anitha Vilhelmsson menar att de får ta till drastiska åtgärder för att få stopp på stölderna.

– Blir det tätare med inbrott får vi vidta de åtgärderna som behövs. På ett ställe fick vi gjuta en container med kassaskåpsdörr och i den kommer man aldrig in, Anita Vilhelmsson, platschef Byggkompaniet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.