Stort sökpådrag efter försvunnen man

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fortsatte under fredagen sökandet efter den man i 85-årsåldern som försvann under onsdagsförmiddagen i Gislaved. Missing people anslöt i sökandet, men mannen har ännu inte anträffats.

Polisen fokuserade på att söka av ett område ungefär en mil väster om Gislaved. Utöver vanliga polispatruller sökte polisen med hjälp av hund, drönare och helikopter. Mannen anmäldes försvunnen under onsdagskvällen av anhöriga.

Den 85-årige mannen är ungefär 184 centimeter lång, har stort vitt skägg och en kraftig kroppsbyggnad. Enligt polisen har mannen svårt att gå och har dålig balans. Vid gång brukar mannen använda gåstavar för att enklare ta sig fram. Mannen ska enligt polisen varit klädd i grå mjukisbyxor, en svart skjorta och ett par tofflor.

Han ska enligt polisen ha lämnat sin bostad till fots. Polisen söker av ett område med en del hus, men även skog, fält och mindre vägar.

Även hästar används i sökandet efter mannen. Foto: SVT/Fredrik Weibull

Polisen ber allmänheten om tips

Under torsdagseftermiddagen kopplades polisrytteriet och sjöpolis in. Polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver säger att läget är oförändrat.

– Vi kommer fortsätta sökandet under dagen.

Sökandet har fortsatt hela natten till fredagen, men mannen är fortfarande inte hittad, och under fredagen anslöt Missing people i sökandet. Polisen ber allmänheten att höra av sig vid tips. Dessutom ber polisen personer boende i Gislaved att leta i förråd och trädgårdar.

På fredagskvällen meddelade polisen att mannen inte var anträffad och att sökinsatsen kommer att minska under natten. Under lördagen kommer nya beslut att tas kring sökinsatsen.

Det finns inga misstankar om brott i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.