Anna Svensson, operativ chef för affärsutveckling och kommersiell projektutveckling på Obos, berättar att storordern säkrar 40 jobb. Foto: Obos

Stororder räddar 40 jobb på trähusjätten Obos

Uppdaterad
Publicerad

Trähustillverkaren Obos har fått en order på cirka 270 lägenheter i Tyresö kommun, vilket säkrar 40 jobb på fabriken i Vrigstad.

Beställningen ger Obos hopp framöver, uppger vd:n Joakim Henriksson. Detta var Vetlanda-Posten först med att rapportera.

Han berättar att ordern på 270 lägenheter är ljuset i mörkret.

– Att få in en sådan order ger oss framtidstro, och att få behålla kompetens är oerhört viktigt för oss, säger han.

Tufft konjunkturläge

Anna Svensson, operativ chef för affärsutveckling och kommersiell projektutveckling, säger att Obos precis som många andra aktörer inom bygg- och trähusbranscher har det tufft.

– Det har tyvärr varit nödvändigt för oss att varsla i omgångar, men ordern gör att vi har dragit ner mindre än vad vi annars gjort, säger hon.

Beslut att bygga ny fabrik

Obos Sverige har verksamheter i Myresjö, Sävsjö och Vrigstad. De har precis fattat ett beslut om att bygga ytterligare en ny fabrik i Vrigstad, som ersätter den befintliga, år 2026.

mia adelöf, branschansvarig på Byggföretagen i Jönköpings län, kommentar byggkrisen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det är tuffa tider för byggföretagen och antalet varsel i landet har ökat i år och riskerar att fortsätta öka även 2024. Foto: Jonas Tubbin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.