En man öppnar ett köksskåp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Omvärldshändelser som inflation och krig har påverkat köparnas köpbeteende. Se mer i videon. Foto: Tobias Sjöstedt/SVT

Svårt att sälja nyproducerade bostäder – lockar med 36 avgiftsfria månader

Uppdaterad
Publicerad

Även om priserna börjat öka på bostadsmarknaden går försäljningen på sina håll fortsatt trögt. Framför allt när det handlar om nyproduktioner. I Habo lockar fastighetsbolaget Tosito intresserade köpare med 36 avgiftsfria månader.

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter ökat med 8,7 procent i länet. Även villapriserna gick upp. Samtidigt har försäljningen varit något högre än sommaren innan, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Men det finns stora skillnader inom länet, och även när det gäller nyproduktioner där det varit lite segare. Omvärldshändelser som inflation och högre räntor har gjort att säljtiden är längre.

Lockar med avgiftsfritt

I Habo har några av de nybyggda lägenheterna stått tomma sedan våren 2023, och nu har fastighetsbolaget Tosito tagit till nya sätt att locka köpare – 36 avgiftsfria månader.

Hör Fredrik Zimmerman, säljansvarig på Tosito, berätta mer om initiativet och bakgrunden till det i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.