Två personer står framför tre amerikanska veteranbilar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du hänga med i Håkan Perssons trimmade Dodge Coronet 500 från 1969. Och Eva Sandberg visar V8-bilen som hon kommer att köra under Tranås cruising. Foto: Johannes Tolf/SVT

Tranås cruising: Nu fylls gatorna med över tusen raggarbilar

Publicerad

Under helgen är det dags för Tranås stora folkfest cruisingen; arrangemanget som mest haft runt 1600 deltagande bilar.

Nu hoppas arrangören på runt 1200-1300 fordon.

– Det är lagom, 1600 var lite för många för Tranås, säger Håkan Persson, ordförande i cruisingklubben Tranås Caroliners som är arrangör.

På lördag är det dags för årets stora cruising i Tranås, då staden kommer att fyllas av glänsande bilar och mullrande V8-motorer. Bilentusiaster från hela Sverige samlas för att visa upp sina fordon. Ett av årets största evenemang på Höglandet.

– Det här är årets höjdpunkt, säger Håkan Persson samtidigt som han i långsamt tempo glider fram i sin orangea Dodge Coronet från 1969.

I klippet ovan visar han upp sin över 500 hästkrafter starka V8-bil.

Förstärkt polisinsats

Polisen har förstärkt närvaron i Tranås under helgen för att stävja stök i samband med cruisingen. Det kommer att finnas poliser till fots, på cykel och i olika polisfordon.

– Sedan har vi en massa funktionärer som är ute för att se till att det flyter på, säger Håkan Persson.

Polisdrönare i luften

Polisen kommer även användas drönare i de centrala delarna av staden för att övervaka situationen.

– Vi vill även påtala att det kommer att vara begränsad framkomlighet i trafiken och även avstängda gator i Tranås i samband med evenemanget, så planera din dag och rutt om du tänker ut och köra i Tranås. Vilka vägar som påverkas hänvisas till arrangören, uppger polisen i ett inlägg på social medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.