• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Planritning över ett nytt sport- och simanläggningsområde, inklusive en sporthall, ny simhall, och en park. I bakgrunden syns bostadsområden och en grönyta. Till höger, en person som gestikulerar med händerna under en intervju

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S) berätta varför kommunen satsar över en halv miljard kronor på två nya byggprojekt samtidigt som man ska genomföra kraftiga besparingsåtgärder i andra verksamheter. Foto: Gislaveds kommun/SVT

Trots blödande ekonomi – Gislaved går vidare med byggen för en halv miljard kronor

Uppdaterad
Publicerad

Kraftiga besparingar väntar Gislaveds kommuns verksamheter för att komma tillrätta med den blödande ekonomin. Men att pausa eller stoppa två stora byggprojekt som tillsammans kostar över en halv miljard kronor är i inte aktuellt, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Johansson (S).

Gislaved budgeterade med underskott inför 2024 med 34 miljoner kronor, men minussiffran har blivit större och större under året. Sett till helåret är prognosen att underskottet blir på 134 miljoner kronor.

Nu väntas kraftiga besparingar för att komma tillrätta med ekonomi. Men bygget av en ny simhall i Gislaved och en publikhall i Anderstorp, investeringskostnader på totalt över en halv miljard kronor till och med 2028, rubbas inte.

– Nej, de kör vi, säger Marie Johansson.

I klippet ovan berättar hon varför kommunen satsar över en halv miljard kronor samtidigt som övriga kommunala verksamheter kommer behöva skära ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.