Ett par SVT träffade har påverkats av händelsen, se dem och bilderna från platsen i klippet ovan. Foto: F.Weibull S.Fredling Jack/SVT.

Sorg i Sävsjö efter isolyckan: ”Så oerhört tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen efter den tragiska drunkningsolyckan är stämningen dämpad i Sävsjö. Många på orten är berörda efter att fyra män omkom i en isvak.

Att fyra personer omkom i en och samma olycka sätter sina spår i en liten kommun som Sävsjö. Drygt 11 000 personer bor i kommunen och de flesta känner eller känner till någon av de drabbade. Männen som omkom var i åldern 65 till 75 år gamla, tre av dem bodde i Sävsjö kommun.

Minst två av männen som omkom var ute och fiskade när olyckan skedde. En boende i området runt Vallsjön som SVT Nyheter träffat berättade att ett gäng har fiskat i området under veckan. Även räddningstjänsten lämnar uppgifter om att det har handlat om fiskare som omkommit.

Drunkningsolyckan skedde här på Vallsjön. Foto: Simon Fredling Jack/SVT

”Många som berörs”

Kommunen aktiverade under morgonen krisgruppen Posom, psykiskt och socialt omhändertagande, och kommunledningen träffades för att diskutera hur man på bästa sätt ska hantera händelsen och möta anhöriga eller andra som påverkats av händelsen.

– Det här är en händelse som verkligen väcker förfäran, jag tycker att det är så oerhört tragiskt , säger Stefan Gustafsson (KD) kommunalråd i Sävsjö.

– Människor i vår region är väldigt berörda och har behov att att prata. Vi är en liten kommun och många har anknytning till antingen de som förolyckats eller till anhöriga till dem.

Ett par SVT träffade har påverkats av händelsen, se dem och bilderna från platsen i klippet ovan.

Om man är i behov av stöd

Om man är en nära anhörig eller vän till de omkomna och har behov av att prata med någon kan man kontakta Lillemor Hultqvist som leder Sävsjö kommuns grupp för psykiskt och socialt omhändertagande, POSOM.

Telefon 0382-15451

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.