Två anhållna misstänkta för grovt vapenbrott – man skottskadad i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

En person hittades skjuten i Vetlanda kommun under natten till söndagen. Nu sitter två personer anhållna misstänkta för grovt vapenbrott – och en av dem är offret.

Det var under natten till söndagen som polisen larmades till trakterna av Landsbro i Vetlanda kommun efter att privatpersoner hört skott. Det var Vetlanda-Posten först med att rapportera. På plats hittades en man skadad i armen av ett skjutvapen.

Enligt pressinformation från akutmottagningen på Höglandssjukhuset i Eksjö är personen, en man mellan 30 och 39 år, allvarligt skadad.

– Det är en av de två personer som är frihetsberövade som är skadad, men det är oklart hur det här gått till, säger Mattias Hodsoll, åklagare.

Har brottet skett inomhus eller utomhus?

– Det har jag inga närmare uppgifter kring.

Åklagaren vill i nuläget inte kommentera om de båda männen känner varandra sedan tidigare.

Misstänker ni att en av männen kan ha skjutit sig själv?

– Jag har inga ytterligare kommentarer i nuläget utöver att utredningen pågår och vi samlar in uppgifter för att komma fram till hur händelsen har gått till, säger Mattias Hodsoll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.