Viljo Pettersson Dahl från Jönköping är en av de uttagna i truppen till Paralympics. Foto: Bildbyrån

Två Jönköpingscurlare till Paralympics

Publicerad

I dag, onsdag, togs truppen till Paralympics i Peking ut och med finns två Jönköpingsnamn. Det är Viljo Pettersson Dahl och Mats-Ola Engborg.

Paralympics i Peking går av stapeln den 4 mars och pågår till 13 mars. Det är en ovanligt liten grupp som åker och tävlar i Sveriges färger, truppen på tio aktiva är runt hälften av vad som skickades sist.

Med i truppen finns Viljo Pettersson Dahl och Mats-Ola Engborg från Jönköping som tävlar i curling. De båda var även med i Paralympics 2018.

Foto: Bildbyrån

Mats-Ola Engborg från Jönköping tillsammans med Ronny Persson från Stockholm är båda med i laget.

Att truppen är starkt minskad beror till största del på att paraishockeylandslaget inte kvalat in till tävlingarna.

– Det här är en tunn men slagkraftig trupp med en väldigt hög potential. Vi är knappt hälften så många till Peking som till PyeongChang 2018. Då tog vi en medalj och nu ligger vårt realistiska mål på två medaljer, det är en stor procentuell ökning, säger truppchefen Niclas Grön till TT.

De andra idrotterna som Sverige skickar representanter till är alpint, längdskidor och skidskytte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.