Tränaren Robin Asterhed kommer enligt uppgifter till Aftonbladet att byta klubb. Foto: Anders Wiklund/TT

Klart: Succétränaren lämnar IFK Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

IFK Värnamos succétränare Robin Asterhed är klar för Malmö FF. Det efter att Värnamo sensationellt tog sig till allsvenskan för ett par veckor sedan.

Robin Asterhed ska enligt Malmö FF:s webbsida bli ny chefsscout. Efter succésäsongen i Värnamo återvänder han alltså till Malmö FF där han inledde sin bana som tränare i lagets ungdomsled redan 2007.

34-åringen kom till Värnamo inför säsongen och det var hans första uppdrag som seniortränare. Efter att Värnamo säkrat en plats i allsvenskan uppgav både Asterhed och klubben att de räknade med att förlänga ettårskontraktet. Men så blir det alltså inte.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

– Jag har haft ett fantastiskt år i Värnamo och lärt mig massor och skapat relationer för livet. Men när möjligheten att bli chefsscout i MFF dök upp kunde jag inte tacka nej. Där har jag lärt mig mycket av det jag kan om fotboll och att få komma tillbaka och bidra till att föreningen ska bli bättre varje dag ser jag fram emot väldigt mycket, säger Robin Asterhed i ett uttalande till Malmö FF.

”Full respekt och förståelse”

IFK Värnamos sportchef Håkan Söderberg har lämnat ett uttalande på klubbens webbsida. Han säger att Asterheds beslut att lämna är tråkigt men att klubben har full respekt och förståelse för beslutet.

– Robin har med råge levt upp till de förväntningar man kan ha på en tränare. Oerhört seriös, kunnig och driven, men framför allt en väldigt fin och varm människa. Tillsammans med Jonas och övriga i ledarteamet har han varit grundfundamentet i vår fantastiska framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IFK Värnamo mot Allsvenskan

Mer i ämnet