I Nissfors bor det 300 personer och projektet har delat samhället i två delar – en för och en emot.
– Jag tycker inte om det. Mannen bakom projektet har förstört så mycket – det är för storslaget. Det kommer inte att fungera, säger Ingela Majenquist-Heikälä.
Andra är av annan åsikt.
-–Jag tycker det är jättebra att någon vill investera i ett samhälle där nästan all service försvunnit. Det kommer säker att gå jättebra, säger Dag Malmström.
Knacka dörr
Det är inte många personer vi stöter på när vi åker genom det lilla samhället. Vi får helt enkelt knacka dörr få att få tag i folk och en granne till det inhägnade området, som alltså är tänkt att rymma 150 bostäder och ha all tänkbar service, ruskar på huvudet. Han vill inte ställa upp på intervju för frågan är för infekterad. Men han tycker att det är konstigt med ett inhägnat bostadsområde i lugna Nissafors. Han skrattar och säger att han vare sig låser hus eller bil på nätterna
En chock
Vi går vidare och stöter på Hjalmar Sollie som bott i samhället länge.
– Vi fick en chock när skogen togs ner och vi insåg att det var ett så stort projekt. Jag har svårt att tänka mig att det här kommer att lyckas på en så liten ort som Nissafors.
Vad tänker du om att området är inhägnat?
– Ja du, det ser ut lite som ett fängelse och jag förstår det inte riktigt, säger Hjalmar Sollie.
All inclusive
Själv förklarar Mikael Eliasson, projketets grundare, tanken så här:
– Allt fler vill känna sig trygga och det är många som efterfrågar all inclusive idag. Man vill gärna ha tillgång till allt men inte göra så mycket själv. Och då är det här ett alternativ, säger Mikael Eliasson.
Han förklarar att han redan har flera intressenter.