Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter rapportera från rättegången där två personer misstänks ha tänkt spränga fem personer till döds. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Var på väg att spränga fem personer till döds – rättegång inledd om misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegången mot det par som i oktober greps med tio kilogram dynamit i bilen som enligt åklagaren var avsett för att döda fem personer på en och samma adress i Skillingaryd.

I klippet: se SVT.s reporter rapportera från rättegången.

Polisen grep de två personerna vid en fordonskontroll då polisen påträffade dynamiten i baksätet på bilen som de två personerna körde. Polisen hade vid den tiden extra uppsikt på en adress i Skillingaryd eftersom det skett incidenter som pekade mot en konflikt mellan en person som bodde på adressen och hans tidigare MC-gäng.

Polis bevakade rättegången

Eftersom rättegången berör kriminella gäng så var polis på plats vid tingrätten i Jönköping när rättegången inleddes. Första dagen startade med att åklagaren gjorde sin beskrivning av händelsen och bland annat visade hur stor skada tio kilo dynamit kan åstadkomma.

Mannen som beskrivs som måltavlan för dynamiten är samtidigt själv häktad och åtalad för att i november ha placerat en sprängladdning i Hillerstorp som en del i den pågående konflikten.

Rättegången planeras till två dagar plus en utsatt extradag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.