Badhuset i Älvsbyn: Stängningen drabbar simklubben hårt

Uppdaterad
Publicerad

Badhuset i Älvsbyn stängdes på försommaren i år men på måndag ska kommunstyrelsen besluta om vad som ska göras för med badhuset.

Stängningen har bland annat drabbat simklubben hårt när många aktiva slutat på grund av att de tvingats resa till badhus på annan ort.

– På grund av restiderna och avstånden till Öjebyn och Munksund har vi förlorat ett antal aktiva simmare, berättar Elise Greus i Älvsby Simsällskap.

Över 100 miljoner

Badhuset i Älvsbyn stängdes i juni i år. Orsaken var att fukt- och rötskador påverkat taket så att det inte längre klarade säkerhetskraven. På måndag sammanträder kommunstyrelsen och man har att ta ställning till olika alternativ för badhuset.

Både Socialdemokraterna och det största oppositionspartiet Centern är inne på en renovering av badet men också att man bygger en helt ny sporthall till en sammanlagd kostnad på omkring 115 miljoner kronor.

– När vi nu måste göra den här satsningen vill vi ha så mycket som möjligt för pengarna. Och det alternativ vi vill ha innefattar även en ny sporthall, säger Berit Hardselius (C), ledmot i kommunstyrelsen.

Och kommunalrådet Tomas Egmark (S) är inne på samma linje.

– Personligen tycker jag att förslaget med ny stor sporthall är det bästa.

Lånar

En renovering av badet och en ny sporthall är en stor kostnad men kommunen är beredd att låna de pengar som krävs.

– Naturligtvis är vi tvungna att låna pengar men förhoppningsvis behöver vi inte låna allt, säger kommunalrådet Tomas Egmark.

På simklubben hoppas man.

– Vi håller verkligen tummarna att vi kan få återuppbygga och fortsätta vår verksamhet, säger Elise Greus i Älvsby Simsällskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.