• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Man svårt skadad i båtkollision i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern skadades allvarligt när båten han färdades i kolliderade med en annan båt i Inrefjärden utanför Lövholmen i Piteå under tisdagskvällen.

Två kvinnor i 60-årsåldern fördes också till sjukhus men ska ha lindrigare skador.

– Olyckan skedde strax efter 19-tiden och det var två fritidsbåtar som av okänd anledning kolliderade 600 meter ut i fjärden. En båt var på väg att sjunka och en person åkte i vattnet, säger Michael Saveman, befäl vid polisregion Nord.

Fyra personer inblandade

Totalt fanns fyra personer ombord på båtarna, två personer på varje båt.

– En av dem, föraren till en av båtarna, ska vara allvarligt skadad men jag vet inte hur pass allvarligt, säger Saveman.

Så rubriceras ärendet

Polisen har upprättat en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada samt tagit båtarna i beslag för en eventuell teknisk undersökning.

– Vi har inte kunnat höra personerna ännu, men det blir nästa steg för att avgöra hur olyckan gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.