Biljättens rallybil i fokus. Samt Mikael Hallin till höger

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du vad satsningen i Arjeplog innebär för nyanställningar på Colmis. Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån & Beatrice Karlsson/SVT

Restaurang byggs till biljätten i Arjeplog för 13 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

En 500 kvadratmeter stor restaurang för 13 miljoner. Lägg till ett femårigt hyresavtal för garage och kontor. Den sydkoreanska biljätten Hyundai har kommit till Arjeplog för att stanna.

På biltestföretaget utanför Arjeplog har bygget redan dragit gång. Och det är ingen liten beställning som Hyundai har lagt.

– Restaurangen kommer ha sydkoreanska kockar och rymma cirka 100 gäster. Hyundai kommer även hyra garage och kontorslokaler på över 2 400 kvadrat som vi kommer rusta upp för cirka två miljoner, säger Mikael Hallin, vd Colmis biltestföretag.

Blir största kunden

Sedan 2019 har biltestföretaget jobbat för att hitta en ny kund. Opel lämnade garaget efter att ha blivit uppköpta av franska fordonskoncernen PSA.

–  Vi är otroligt glada och stolta över att det blir ett långsiktigt samarbete. De blir vår största kontraktskund.

I klippet hör du vad samarbetet innebär för nyanställningar – och ta en smygtitt på restaurangbygget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.