Karl Gustaf brottarklubb tar emot vinstchecken på 100 000 kronor på scenen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du vinnaren berätta om deras jämställdhetsarbete. Foto: Maribel De Paz/SVT

Brottarklubben får 100 000 för jobbet med jämställdhet i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

Regionala jämställdhetsdagen uppmärksammades under onsdagen på Vetenskapens hus i Luleå. Årets jämställdhetspris delades också ut.

– Det betyder jättemycket. Priset går till alla i föreningen, säger Emil Rolfs från Karl Gustaf brottarklubb som belönades med 100 000 kronor.

Under konferensen presenterades framgångsrika erfarenheter kring jämställdhetsarbetet i länet. Temat för i år: Var och en kan bidra till förändring.

– Vi måste gräva där vi står, och jämställdheten behöver alltid finnas på agendan och det handlar inte bara om att se hur många kvinnor och män är anställda, säger Ulrica Åström, hållbarhetschef i regionen.

Norrbottens jämställdhetspris delas årligen ut för att uppmärksamma framgångsrikt jämställdhetsarbete.

Brottarklubben vinnare

Karl Gustaf brottarklubb som fått många yngre tjejer att börja brottas vann priset på 100 000 kronor. Tränaren i föreningen Emil Rolfs var oerhört glad efter vinsten.

– Det betyder jättemycket. det här priset. Vi har försökt inkludera så många som möjligt i föreningen, säger han.

Ulrica Åström, hållbarhetschef i Region Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Lika lite som demokrati kan vi inte ta jämställdhet för givet” – hör Ulrica Åström, hållbarhetschef i regionen, om att gå från ord till handling. Foto: Maribel De Paz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.