Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lars Löfgren, enhetschef på barn- och ungdomspsykiatrin vid Sunderby sjukhus, berätta hur man jobbar för att lösa den kritiserade arbetsmiljön. Lyckas man inte hotar böter. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Barn- och ungdomspsykiatrin på Sunderby sjukhus hotas av böter

Uppdaterad
Publicerad

Barn och ungdomspsykiatrin, BUP, på Sunderby sjukhus hotas nu av vite på sammanlagt 800 000 kronor av Arbetsmiljöverket på grund av personalens dåliga arbetsmiljö.

Hälften av sjukskötersketjänsterna på avdelning 45 på Sunderby sjukhus är vakanta. Trots att hyrpersonal tas in måste den ordinarie personalen ta många extrapass om bemanningen ska kunna upprätthållas.

Under våren har bland annat en läkare samt skötare rekryterats till avdelningen.

Tufft läge trots rekrytering

Trots det bedömer Arbetsmiljöverket att arbetsbelastningen fortfarande är så hög att det riskerar leda till ohälsa och hotar därför med med vite på 800 000 kronor. 

Arbetsgivaren har nu på sig fram till den 1 oktober att se till att det råder balans mellan resurser och krav i arbetet på Barn- och ungdomspsykiatrins avdelning 45, annars väntar böter.

I klippet ovan hör ni  Lars Löfgren, enhetschef på barn- och ungdomspsykiatrin, svara på frågor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.