Epaungdomar i Arvidsjaur och tyska journalisten Vaishali Dinakaran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tyska journalisten Vaishali Dinakaran gör ett tv-program om ungdomar i Arvidsjaur som kör epa-traktorer. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Arvidsjaurs epa-ungdomar väcker stort intresse i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Nu ska epa-kulturen i Sverige belysas i ett internationellt tv-program. Det planerar den tyska tv-kanalen Deutsche Welle efter att ha träffat epa-ungdomar från Arvidsjaur.

– Jag tror att många ungdomar runt om i världen skulle vilja köra epa-traktor, säger journalisten Vaishali Dinakaran.

Den tyska journalisten Vaishali Dinakaran har under många år besökt Arvidsjaur som turist, men resan till orten har även resulterat i olika journalistjobb. 

– Just nu jobbar jag för den tyska tv-kanalen Deutsche Welle och i tv-programmet REV som sänds en gång i veckan belyser vi olika fordonsfenomen som är specifika runt om i världen. 

Under Dinakarans besök i Arvidsjaur har hon lagt märke till att många ungdomar kör epa-traktor och det har väckt hennes intresse.

Programmet kommer att sändas i Tyskland efter påskhelgen.

Hör Vaishali Dankaran berätta om hur hon ser på epa-kulturen och syftet med det internationella tv-programmet i klippet ovanför.

Albin Stormberg bakom ratten i sin epa.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Albin Stormberg och fler epa-ungdomar från Arvidsjaur berätta om sin medverkan i tysk tv. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.