Linus Omark kommer tillbaka till Luleå Hockey. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån/Arkiv

Frälsaren från Övertorneå tillbaka – Linus Omark klar för Luleå Hockey

Uppdaterad
Publicerad

Den stora publikfavoriten Linus Omark är klar för en comeback i Luleå Hockey. Det meddelade föreningen under en direktsändning på torsdagen.

Forwarden har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger.

Under sin förra sejour i klubben gjorde han 58 poäng, fördelat på 21 mål och 37 assist, på 52 grundspelsmatcher. Samma säsong förlorade Luleå SM-finalen mot Färjestad och 36-åringen från Övertorneå är säkert revanschlysten.

– Det känns fantastiskt kul att få välkomna Linus Omark tillbaka till Luleå, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Mästare i Schweiz

Den här säsongen har Omark huserat i Schweiz där det blev guld i slutspelet med Genève-Servette HC. Han gjorde 12 poäng där och i grundserien blev det 56 poäng på 52 matcher.

Han har tidigare meriter från NHL i Edmonton Oilers samt Buffalo Sabres och var under många år en tongivande spelare i ryska Salavat Yulaev Ufa.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.