Polisen i Luleå hittade en kabinväska i ett dike som innehöll nära 1 kilo kokain. Nu döms en man från Stockholm till fem års fängelse. Foto: Polisens förundersökning

Greps i Luleå med 1 kilo kokain i resväskan – hävdar solsting

Publicerad

En man från Stockholm ertappades med 1 kilo kokain i en by utanför Luleå. Mannen, som är i 40-årsåldern, har förnekat brott men döms nu till fem års fängelse vid Luleå tingsrätt.

Det var i maj som händelsen inträffade och det var bybor som larmade polis om en man som irrade omkring på gårdar och pratade osammanhängande.

När patrullen grep honom hade han amfetamin och narkotikaklassade medel på sig. Inte långt från bilen som mannen färdats i hittades en kabinväska i ett dike med närmare 1 kilo kokain.

Skyller på solsting

Mannen har i förhör förnekat brott och sagt att väskan skulle innehålla tavlor. Han åkte norrut från Stockholm men minns inte resan och hänvisar till att han kan ha drabbats av solsting.

Den förklaringen höll inte i Luleå tingsrätt och nu döms han till fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.