• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

”Vi håller nu en del förhör i väntan på vad teknikerna ska komma fram till”, säger utredningschefen Jan-Erik Abrahamsson. Foto: SVT

”Hoppas att det inte är mordbrand”

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker jobbar nu för fullt med att fastställa brandorsaken för den tillfälliga bostadsbaracken i Kalix.

”Vi hoppas att det inte är mordbrand”, säger utredningschefen Jan-Erik Abrahamsson.

Men just mordbrand är den brottsmisstanke som utreds just nu av Kalixpolisen och det under ledning av avdelningen för grova brott i Luleå.

– Bostadsbaracken har brunnit ned och en man har blivit innebränd och vi håller nu en del förhör i väntan på vad teknikerna ska komma fram till, säger Jan-Erik Abrahamsson, utredningschef vid polisen i östra Norrbotten.

Det är socialtjänsten som ansvarar för de flyttbara bostäderna nära sjukhuset och det handlar alltså om tillfälliga boenden.

– Det som har hänt är tråkigt och tragiskt och jag hoppas att det inte är frågan om mordbrand, utan om en olyckshändelse eller något annat som har hänt, säger han.

Karin Markaberg, vid avdelningen för grova brott i Luleå, väntar också på en preliminär analys av brandorsaken.

– Men vi förväntar oss inte att den ska komma förrän tidigast på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.