Husvagn brann för fullt i Haparanda – spred sig till villa

Uppdaterad
Publicerad

När en husvagn började brinna för fullt under tisdagskvällen spred sig branden till närliggande villa. Branden blossade upp igen under onsdagen och räddningstjänsten ryckte ut på nytt.

Larmet om branden kom strax före klockan 20.00 på tisdagskvällen, en husvagn i stadsdelen Marielund hade fattat eld.

Räddningsstyrkor från Kalix, Haparanda och Torneå åkte till platsen för att bekämpa elden som redan hade spridit sig till taket på en villa intill husvagnen. Spridningsrisken bedömdes vara stor.

– Det är en totalbrand och vi jobbar nu för att elden inte ska sprida sig ännu mer, berättade Tina Andersson på räddningscentral Nord.

Blossade upp igen

Vid 22-tiden hade räddningstjänsten fått kontroll på branden och klockan 23.30 kunde de lämna platsen. Men på onsdagsförmiddagen kom larmet om att branden blossat upp igen.

– En väktare har varit och kontrollerat och sett att det blossat upp igen så räddningstjänsten har åkt till platsen, säger SOS ledningsoperatör till SVT vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen och vid 12.50-tiden så är branden helt släckt.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.