• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Daniella vill inte se att nya studenterna stressar över bostäder

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kårordföranden Daniella Berglund om varför man inte ska vara stressad om man inte får boende direkt. Foto: David Lindström/SVT

Så löser du boende till terminsstart – Luleås kårordföranden tipsar

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga är antagna till LTU. Brist på studentboenden är det inte om man frågar studentkåren i Luleås ordförande Daniella Berglund.

– Så länge man har ställt sig i kö i tid så ska det inte vara några problem att hitta bostad hyfsat snabbt.

Man ska heller inte drabbas av panik om man inte har ett boende till terminsstart. Det kan ta lite tid att hitta ett permanent boende berättar Erik Welltén som är ordförande i teknologkåren.

– Att hitta ett temporärt boende är inga problem. Att få tag på ett permanent kan ta en till två månader, säger han.

Tas in till andras hem

Under tiden man väntar på sitt boende finns det många studenter som tar in nya studenter till sina hem under en kortare tid. Om det behövs finns det vandrarhem och hotell i närheten av campus.

– Man ska inte få panik av att inte ha boende till terminsstart, det finns alternativa boenden, säger Daniella Berglund.

Erik och Daniella tipsar om att ställa sig i kö där man vill bo och hålla koll på sociala medier och andra hemsidor.

– Man får inte heller inte vara för kräsen, säger Erik Welltén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.