Johanna N Johansson och hunden Ztill säger hejdå till varandra i tävlignssammanhang

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Johanna N Johansson berätta om hennes och hunden Ztills sista tävling tillsammans. Foto: Adam Berlin/SVT

Känslosamt när hunden Ztill gjorde sin sista tävling i fårvallnings-SM i Sjulsmark

Uppdaterad
Publicerad

SM i fårvallning i Sjulsmark blev emotionellt för Johanna N Johansson som efter tio tävlingsår med hunden Ztill gjorde sin sista tävling med honom.

I dagarna tre har SM i fårvallning avgjorts i Sjulsmark, Piteå kommun. Under söndagen var 15 deltaganden kvar i tävlingen. En av dem var Johanna N Johansson och hennes hund Ztill.

För skåningen var det en speciell tävling eftersom det var hunden Ztills sista. Duon har varit framgångsrika med bland annat två SM-guld under åren. Någon seger tror inte Johanna på den här gången, men hon var likväl nöjd med insatsen.

– Det gick bra. Vi gjorde några missar, men Ztill var jätteduktig, säger en emotionell Johanna N Johansson och fortsätter:

– Men det känns sorgligt nu. Han fick en kram efter han fållat in de sista fåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.