Den 23 augusti 2020 hände det som inte fick hända då Polarbrödsfabriken i Älvsbyn började brinna. Dagen efter fanns bara resterna av bageriet kvar.
Många anställda miste sina jobb den dagen men nu – ett och ett halvt år senare – står en ny toppmodern fabrik på plats igen.
– Det känns jätteroligt att stå här igen och känna doften av bröd som bakats i Älvsbyn. Vi satte spaden i jorden i januari 2021 och den första kakan åkte ut genom ugnen redan i oktober samma år, säger Karin Bodin, vd på Polarbröd.
Kommit långt på kort tid
Efter att ha trimmat in alla detaljer är verksamheten i full drift och det populära brödet har så smått börjat komma ut till butikerna. Det kommer att släppas ytterligare produkter med cirka 2-3 veckors mellanrum så kunderna hinner uppfatta att de är tillbaka.
– Vi har nu den första etappen på bageriet klar och kommer nu att planera för vidare etapper. Vi är jätteglada att vi kommit så här långt på så kort tid, säger Karin Bodin.
”Har varit tungt – men är så stolt i dag”
Målsättningen är att alla produkterna ska vara tillbaka i butikerna igen under 2022.
– Det har varit en så tung period efter branden. Men jag är så glad och stolt i dag, säger Karin Bodin.