Polisbil nere vid kanotklubben i Luleå

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen i Luleå har anträffat en död person vid en strandkant i Lulsundet strax utanför centrala Luleå. Foto: Ellika Nilsson/SVT

Luleåpolisen förbryllad – död person inte anmäld försvunnen

Publicerad

Under gårdagen hittades en avliden person vid strandkanten i Lulsundet. Polisen bekräftar att det rör sig om en hittills okänd man men flera frågetecken måste rätas ut.

Det var vid lunchtid den 6 augusti som polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut på ett drunkningslarm strax utanför centrala Luleå.

När polispatrullen anlände till platsen anträffades en död person men informationen var knapphändig. Ärendet gör polisen fortsatt konfunderade men de bekräftar att det rör sig om en mansperson.

– Vi gör vad vi kan för att fastställa identiteten. En rättsmedicinsk obduktion ska utföras i Umeå och när deras preliminära rapport kommer vet vi mer, säger förundersökningsledaren Erik Lampinen.

Oklarheter kring mannens ålder

Enligt avdelningen som hanterar försvunna personer stämmer inte mannens signalement in på någon som är anmäld saknad just nu. Ingen har heller hört av sig till polisen sedan personen hittades.

Hur länge mannen legat i vattnet och vilken ålder det rör sig om är också höljt i dunkel.

– Men vi tror inte att det rör sig om vare sig en jättegammal eller jätteung person, säger Erik Lampinen och meddelar att polisen inte misstänker något brott i samband med mannens död.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.