En företagare aktiv i Malmfälten i Norrbotten har ett 249-miljoner stort skuldberg. Foto: JESSICA GOW, SCANPIX/TT

Malmfältarens massiva skuldberg – en kvarts miljard

Uppdaterad
Publicerad

En företagare i Malmfälten har försatts i konkurs. Nu försöker förvaltaren driva in mannens tillgångar som bland annat består av en klocka för 1,5 miljon samt flera guldtackor.

Företagaren står i centrum i en konkurshärva som rör gruvnäringen i Malmfälten. Enligt en inlämnad bouppteckning är skuldberget värt 249 miljoner kronor, det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

136 miljoner rör fordringar från banker och kreditinstitut och mannen begärdes i vintras i personlig konkurs. Konkursförvaltaren har noterat dyra och fyra märkesklockor – däribland en Rolex för drygt 1,5 miljon.

Guldtackor värda miljoner

Företagaren äger även fyra guldtackor värda 2,7 miljoner – men ingen av dem har hittats. En annan betydande del av skulderna, knappt 110 miljoner, gäller interna leverantörsskulder i företagarens imperium.

Parallellt med konkursmålet pågår en ekobrottsutredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.