Markus Bäckström ska äta upp sina 25 år gamla chips om Luleå Hockey vinner guld i kväll. Annars väntar en ceremoniell sprängning av påsen. Foto: Privat

Vinner Luleå Hockey äter Markus upp 25 år gamla chips

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 25 år sedan Luleåsupportern Markus Bäckström köpte en Luleå Hockey-chipspåse och i kväll hoppas han få fira att Luleå tar SM-guld genom att äntligen få äta chipsen.

– Bäst före datumet gick ut för 20 år sedan men det är klart att jag ska äta chipsen om det inte är någonting som kryper ut ur påsen, säger Markus Bäckström i Holmsund.

I kväll spelas den sjunde och avgörande finalmatchen mellan Luleå Hockey och Färjestad och nu hoppas Markus Bäckström att hans tålmodiga väntande på ett nytt SM-guld är över. Chipspåsen hamnade i Marcus Bäckströms ägor efter finalförlusten mot Färjestad 1997.

Har levt på hoppet länge

– Jag köpte chipspåsen i hopp om att Luleå skulle vinna guld igen och jag har länge levt i tron att jag snart ska få öppna den. Men nu har det gått 26 år och trots att utgångsdatumet har gått ut för länge sedan har det blivit allt viktigare för mig att spara påsen. Jag hoppas att du inte ringer upp mig igenom om 25 år och jag fortfarande har kvar påsen...säger Markus Bäckström.

”Väldigt, väldigt nervöst”

Han känner sig väldigt nervös inför kvällens match.

– Det är väldigt, väldigt nervöst och stressigt just nu. Jag har investerat i Luleå Hockey i 30 års tid och då är det tufft en sådan här dag. Tyvärr har jag inga biljetter till matchen men jag ska se den framför tv:n med chipsen redo på bordet, säger Markus Bäckström.

Vad gör du med chipspåsen om Luleå Hockey inte vinner?

– Jag har inte helt bestämt om jag då ska fortsätta spara påsen eller göra en ceremoniell sprängning av påsen, för hittills har den inte fört så mycket tur med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.