Man, Boden kommun, kvinna

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oppositionen är kritiska efter Centerpartiets nya samarbete med Socialdemokraterna i Boden. Foto: Simon Vikström

Moderaterna i Boden kritiska till Centerns nya samarbete

Publicerad

Efter avhopp hos Socialdemokraterna i Boden har man tillsammans med Sjukvårdspartiet ingått i ett nytt samarbete med Centerpartiet. En överenskommelse som upprör oppositionen som skickat in en motion för en omräkning av posterna i kommunen.

Efter senaste valet har Centerpartiet i Boden ingått i en valteknisk samverkan med oppositionen.

Enligt Centerpartiets ordförande Astrid Sundström-Lindström, var beslutet rätt när Boden stor inför stora utmaningar.

– Vi känner att ska finnas en majoritet som ska styra, det ska inte råda en tvekan utan kännas bra när beslut ska tas, säger hon.

Oppositionens kritik: ”Vi är gisslantagna”

Oppositionen ställer sig kritisk till samarbetet då man menar att Centerpartiet nu tar upp stolar för oppositionen samtidigt som man samarbete med sittande styre.

För en omräkning ska ske behövs majoritet hos kommunstyrelsen, vilket betyder att något av det nya samarbetspartierna ska rösta för det.

– Vi upplever att vi är gisslantagna av Centerpartiet när vi inte får svar på huruvida de ställer sig till en omräkning, säger Tobias Sundberg (M).

Hör oppositionens kritik och Centerpartiets förklaring i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.