Människa och en skrotad båt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det mest ekonomiskt fördelaktiga för Piteå kommun är att skrota den” – Hör Piteås gatuchef Micael Kemi berätta om beslutet att skrota Munksund 5. Foto: Simon Vikström

Piteås eget Vasaskepp skrotas – får inte stå i rondell

Publicerad

Det har varit många turer och åsikter om vad som egentligen borde ske med bogserbåten Munksund fem. Nu har Piteå kommun bestämt att skrota den.

Efter många om och men fick bogserbåten Munksund fem se dagsljuset för första gången på 60 år den 13:e oktober förra året.

Nu har beslutet kommit att skrota den.

– Vi har kommit fram till att det mest ekonomiskt fördelaktiga för Piteå kommun är att skrota den, säger Micael Kemi, gatuchef på Piteå kommun.

Förslag om rondellhund

Båten har under vintern engagerat Piteåborna så pass att ett förslag inkom till kommunen att göra om den till en rondellprydnad.

– Det var ett intressant förslag. Men vi bedömde att det inte gick då det handlar om trafiksäkerhet och det skulle bli en stor kostnadsfråga, säger Micael Kemi.

Hör gatuchefen berätta om beslutet och förslagen som kommit in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.