SMS-hot stängde förskola

Uppdaterad
Publicerad

Polisen beslöt nu på eftermiddagen att stänga Munkebergs förskola i Luleå efter att allvarliga hot framförts via SMS till en förälder på förskolan. Avsändaren är känd av polisen sedan tidigare och söks nu av polis.

– Vi söker efter en person och vi hoppas kunna gripa honom snart. Det handlar om ett relationsdrama och det har förkommit flera hot tidigare och detta har eskalerat de senaste dagarna, säger polisen Per Hartman till Nordnytt.

Enligt polisen är den person som nu eftersöks känd av polisen sedan tidigare.

Hot mot Munkebergs förskola

I hotet som skickades via SMS riktades det inte något specifikt hot mot förskolan i sig utan hotet riktades mot den familj vars barn går på förskolan.

Det var vid 11.25 som polisen beslutade om att stänga Munkebergs förskola på Mjölkudden i Luleå. Polisen beslöt då att barnen skulle hämtas och förskolan tömmas tills dess att faran var över.

Alla barnen har hämtats och förskolan är tömd på barn och personal.

”Det känns fördjävligt”

Johan Kemi är förälder och fick idag ett telefonsamtal från förskolan om att hämta sitt barn på förskolan.

-Jag fick ett mejl i morse om varför det hade varit poliser vid förskolan redan igår, men jag hann knappt lämna min son imorse innan de ringde från förskolan. Det känns fördjävligt, var är vi påväg, man har ju tusen saker i huvudet, säger Johan Kemi.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot mot Munkebergs förskola

Mer i ämnet