Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnspelare lämnar Assi

Publicerad

Efter en kort tid i Assi har stjärnskottet Antonia Göransson bestämt sig för att lämna klubben och flytta hem, rapporterar NSD.

Värvningen anses vara ett av de största nyförvärven i norrbottnisk fotbollshistoria. Men glädjen blev kortvarig när Göransson, som bland annat spelat i Fiorentina och Hamburger SV, nu bestämt sig för att lämna Kalix. En av anledningarna är att det funnits för lite kunskap i klubben.

– När man går ner i divisionerna saknas det genast kunskap. Det blir så att det inte finns samma kunskap som på högsta nivå. Det har jag känt och det är därför jag känner att detta är ingen väg jag kan gå. Jag måste hålla mig på högsta nivå om jag ska spela. Jag har tidigare varit i en miljö där jag har kunnat utvecklas, säger Antonia Göransson till NSD.

Göransson har även fått lite speltid, enbart fem matcher enligt tidningen, under säsongen.

– Känslan hade säkert inte varit densamma om jag hade fått spela mer. Jag har sen kommit fram till själv att det är lika svårt för en elitettan-spelare att ta steget upp i allsvenskan, som det är för en som mig, som har varit på hösta nivå, att ta steget ner i Elitettan. Det är inte samma typ av fotboll, säger Antonia Göransson till NSD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.