Rut Georgsson, hotellchef i Arjeplog, konstaterar att det i år är svårt att hitta boende till biltestarna. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Stor brist på boende inför biltestsäsongen i Arjeplog

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor brist på boende inför biltestsäsongen. Under förra året var det inte lika många biltestare som besökte Arjeplog och det har gjort att en del Arjeplogare nu valt att inte hyra ut sina hus.

– Jag tycker att det har gått trögt, det har varit tufft att få tag på Arjeplogare som vill hyra ut sina hus under biltestsäsongen, säger Rut Georgsson, hotellchef för Simloc. 

Hur stor brukar bostadsbristen vara i Arjeplog under biltestsäsongen? 

– Det är alltid stor bostadsbrist i Arjeplog under högsäsongen av biltestverksamheten som brukar vara under februari och mars, förutom förra året då det inte kom lika många biltestare på grund av covidpandemin, säger hotellchefen Georgsson. 

Rut berättar vidare att det finns de som tidigare hyrt ut sina hus, men som nu valt att inte göra det på grund av ovissheten, men att hon tror på en bättre säsongen i år.

Hoppas de hör av sig

– Vi hoppas att Arjeplogsborna ska börja höra av sig, för vi ser redan nu att efterfrågan på bostäder har kommit igång, säger hon. 

Vad ska ni göra för att intresset ska öka? 

 – Vi måste annonsera mera och försöka jaga folk helt enkelt, säger hotellchefen Georgsson. 

I klippet berättar Rut Georgsson, hotellchef för Simloc om bostadsbristen i Arjeplog. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.