Agnes Johansson och Yasmine Irribarra på restaurang- och livsmedelsprogrammet vann förrättstävlingen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Säsongens smaker” – hör Agnes Johansson och Yasmine Irribarra om förrätten som 750 gäster får smaka på Luleå Business Awards. Foto: Johan Jonsson

Syrligt och hett – nu får 750 Luleåbor smaka deras rätt

Publicerad

Den årliga förrättstävlingen inför Luleå Business Awards är avgjord. Vinnarna blev Agnes Johansson och Yasmine Irribarra på restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Det var många elever som tävlade om att få servera sin egenkomponerade förrätt på Luleås näringslivsgala.

– Spännande att prova alla rätter, de är väldigt ambitiösa ungdomar, säger jurymedlemmen Petter Nyberg, välkänd krögare i Luleå.

Salt, syrligt med hetta och crisp

Efter juryns överläggande utsågs en vinnare bland tolv rätter.

”En förrätt med säsongens råvaror, spännande smaker med hetta och syra som verkligen väcker smaklökarna”, löd motiveringen.

Vinnarna heter Agnes Johansson och Yasmine Irribarra med en tallrik som bland annat består av smörstekt grön sparris med en ostcrème.

– Lite syrligt, lite hetta, lite salt och lite crisp, säger kockarna.

Galan hålls den 23:e maj där 750 gäster får chansen att smaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.