Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Katarina Forsberg är kritisk till att det knappt går att åka tåg till arbetsplatsen – trots att den nybyggda stationen ligger precis bredvid Sunderby sjukhus. Foto: Michael Nyberg/SVT

Sjukhuspersonal besviken på tiderna mellan Luleå och Boden: ”Känner mig grundlurad”

Uppdaterad
Publicerad

Många av de som som jobbar på Sunderby sjukhus är starkt kritiska till att det knappt går att åka tåg till arbetsplatsen – trots att den nybyggda stationen bara ligger 300 meter från östra entrén.

– Jag är jättebesviken, säger operationssköterskan Monika Wanzelius från Boden.

Kritiken växer bland personalen på Sunderby sjukhus eftersom det är så svårt att tågpendla till arbetsplatsen.

Inställda tåg, dålig punktlighet och en tidtabell som inte fungerar har skapat starka reaktioner.

Tycker det är åt skogen

Undersköterskan Katarina Forsberg från Boden har tröttnat på tågstrulet nu.

– Det går ju knappt några tåg. Är det inte personalbrist, tekniska fel så är det något annat. Jag får ta bussen i stället för den så kallade tågpendeln. Jag tycker att det är åt skogen, milt sagt, säger hon.

”Jag känner mig grundlurad”

Hennes kollega operationssköterskan Monika Wanzelius, från Boden, har också tvingats gå över till bussen för att inte komma för sent till jobbet.

– Om man ska ha en tågpendel så måste den gå och enligt tidtabell. Det kan inte vara så att tågen är inställda sex av sju gånger. För mig känns det som om jag betalat för en vara som jag inte fått levererad. Jag känner mig grundlurad, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.