En delad bild som visar en isrink med många unga hockeyspelare i färgglada dräkter som spelar match på vänster sida. Till höger syns en spelare i en svart och gul dräkt som håller en hockeyklubba, förberedd för spel.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Dörför drar vi så pass många tjejer till sådana här evenemang” – Hör hur tjejernas matcher har gått i klippet och varför Tjejligan behövs. Foto: Anna Wallbrandt/SVT

Tjejligan igång i Piteå – 6-åriga Svea: ”Ska passa jättebra och skjuta mål”

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen arrangeras Tjejligan i Piteå och 76 ishockeymatcher ska spelas på Nolia. På lördagen var 150 tjejer på plats och SVT tog tempen på några av spelarna.

– Jag har laddat upp med frukt, peppande från laget och bara haft kul, säger hockeyspelaren Lo Karlsson.

Tjejligan arrangeras av Munksund-Skuthamns SK där lag från både Norrbotten och Västerbotten möttes i småplans- och helplansspel.

– Just nu skulle jag tro att det är ett av de större arrangemangen på tjejhockey sidan i hela Sverige faktiskt, säger MSSK:s ordförande Joel Karlsson Forsberg.

Under lördagen spelade tjejer i åldrarna 6–12 år. Svea Bourwall lyckades få in två mål under en av matcherna och har satt taktiken för kommande spel.

– Jag ska passa jättebra och sen skjuta mål, säger hockeyspelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.