Trängde sig in och bet av örsnibb på man i Boden

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas för att ha trängt sig in i en bostad och bitit av örsnibben på en man som han var bekant med. Örsnibben ska han sedan ha spottat ut på golvet.

Mannen som är i 35-årsåldern åtalas för både misshandel och hemfridsbrott hos en bekant. Händelsen inträffade i juni förra året och utspelade sig i en lägenhet i Boden.

Örsnibben lossnade

35-åringen ringde på offrets dörr och försökte sedan ta sig in mot offrets vilja. En sorts brottningsmatch uppstod när denne försökte slå ut mannen ur lägenheten. I tumultet ska 35-åringen ha bitit offret i örat så att en del av örsnibben lossnade. Snibben ska sedan ha spottats ut på golvet.

Tog en cigarett efteråt

– Han bet tag i mitt öra och jag sa släpp. Jag vet inte om han slog mig. Jag knuffade bort honom och låste dörren. Sen gick jag till balkongen och tog en cigarrett, säger offret i polisförhör. Han säger sig också var ovetande om varför han utsatts för våldet.

Tyson – men inte han

35-åringen nekar till att ha bitit offret och har i polisförhör menat att det är något som Mike Tyson skulle ha gjort – inte han.

Åklagaren har i sin bevisning bland annat dna som påträffats på örsnibben som återfanns i offrets trapphus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.