Brand på festival i Piteå – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en brand blossat upp i ett matstånd på festivalen Piteå dansar och ler har tre personer behövt sjukhusvård. En man är så allvarligt skadad att han har förflyttats till Uppsala.

Räddningstjänst och ambulans kallades ut till en brand i ett marknadsstånd på festivalen Piteå dansar och ler, runt 14.30 på torsdagen.

Allvarligt skadeläge

I ett första skede uppgav Region Norrbotten att sex personer hade skadats lindrigt i branden. Den informationen var felaktig och det var tre personer som skadades.

Under torsdagskvällen meddelade regionen att en av de skadade, en man, hade så allvarliga skador att han fick flyttas till Akademiska sjukhuset i Uppsala för fortsatt vård.

Uppgifter om gasolexplosion

Det finns uppgifter om att branden startade i ett gasolkök med ett explosionsartat händelseförlopp. Branden släcktes med pulversläckare innan räddningstjänsten hann dit. Efter att ha kylt ned gasolflaskorna i marknadsståndet kunde räddningstjänsten lämna platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.