En person, Tobias Stridsman,  går genom en snötäckt fotbollsplan. Det blir spår i snön. I bakgrunden syns målen och en byggnad, omgiven av ett vinterlandskap.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Måste skippa träningen – igen”. Hör tränaren Tobias Stridsman, Kiruna FF, om hur snön ställer till det för klubben. Foto: Hans Sternlund/SVT

Vintern har slagit till i Kiruna – men fotbollssäsongen kan fortsätta flera veckor till

Uppdaterad
Publicerad

Det ligger mer än två decimeter snö på Lombias konstgräsplan dagen före Kiruna FF ska spela sin sista hemmamatch i seriespelet. Säsongen kan dock fortsätta in i november om det vill sig illa.

– Här blir det ingen träning, konstaterar tränaren Tobias Stridsman när han kommer till arenan.

Då har ett dygns ymnigt snöfall precis lugnat ned sig, men blöt, klibbig snö ligger på planen i ett tjockt lager. Under det senaste dygnet har det snöat ymnigt och byggt på snötäcket till 24 centimeter.

Kan bli kvalspel i november

Vintern har sålunda anlänt med full kraft, men fotbollssäsongen är inte slut.

Under lördagens spelar Kiruna FF sista hemmamatchen mot IFK Luleå i det ordinarie seriespelet, men det kan bli kvalspel för att få stanna i division II Norrland om det vill sig illa för Kiruna.

”Serieupplägget fungerar dåligt”

Då kan sista hemmamatchen spelas första helgen i november. Serieupplägget fungerar dåligt för ett lag i allra nordligaste Sverige.

– Så är det sett till värme, tillgång till inomhushall eller belysning. Det går ju inte, konstaterar Stridsman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.