Arkivbild från polisens husrannsakan efter att 23-åringen anhölls i januari 2024. Foto: Malin Gotlin/SVT

23-årig man döms i hovrätten för mordbrand i Almby

Publicerad

Med brandfarliga och explosiva ämnen tände en 23-årig man eld på två altaner till ett bostadshus i Almby, Örebro. Nu får mannen sitt straff fastställt av Göta hovrätt.

Hovrätten dömer 23-åringen för mordbrand, istället för tingsrättens bedömning som var grov mordbrand. I övrigt fastställer hovrätten tingsrättens dom. Mannen döms alltså till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Det var i november 2023 som mannen tände eld på altanerna till en villa, men elden självslocknade.

Mannen har tidigare varit misstänkt för mordbränder i Sörby men friats från de anklagelserna. Göta hovrätt skriver däremot i sin dom att mannens allvarliga psykiska störning gör att det finns stor risk att 23-åringen återfaller i brott varför det finns skäl till särskild utskrivningsprövning.

Stor polisinsats i Sörby, polisbil

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Klippet är från polisens husrannsakan i januari som gjordes i samband med att 23-åringen åtalades på nytt. Foto: Malin Gotlin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet