På måndagsförmiddagen blockerade aktivister ett Örebroföretags infart, men efter dialog med polis har de nu flyttat på sig. Foto: Anders Björk

Aktivister blockerade väg och tog sig in på företag

Uppdaterad
Publicerad

Ett 20-tal aktivister tog sig tidigare under måndagen in på ett företags område strax utanför Örebro för att protestera mot utvinningen av torv. Efter ha varit inne på fabriksområdet för att sätta upp klistermärken och hålla upp banderoller med diverse budskap blockerade aktivisterna infarten till företaget.

Polisen hade till en början flera patruller på plats men strax innan klockan 13 hade aktivisterna övergett infartsblockaden och fortsatte istället aktionen utanför företagsområdet. Fyra anmälningar om olaga intrång hade då upprättats av polisen, och flera personer misstänks också för egenmäktigt förfarande.

Vid 15-tiden återvände polisen då flera aktivister hindrat personal från att lämna området och flyttade på flera personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.