Camilla Hansén, distriktsordförande i Miljöpartiet Örebro län. Foto: Emma Ode/Pressbild

Camilla Hansén (MP): ”En extremt karismatisk person”

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen blev det klart att Märta Stenevi ersätter Isabella Lövin som nytt språkrör i Miljöpartiet tillsammans med Per Bolund. Ett val som riksdagsledamoten och Örebros distriktsordförande Camilla Hansén är glad över.

Märta Stenevi har tidigare arbetat som både kommunalråd i Malmö och regionråd i Skåne inom partiet och har enligt Camilla en annan bakgrund jämfört med Isabella Lövin.

– Hon har en gedigen kännedom om partiet – både politiskt och organisatoriskt – som hon med nytta tar med sig in i språkrörsrollen, säger Camilla Hansén.

”Nu blir det åka av”

Det senaste året har hon i rollen som riksdagsledamot hunnit lära känna Märta Stenevi som tidigare varit partisekreterare i Miljöpartiet.

– När hon kommer in i rummet så tänker man lite ”nu blir det åka av”, och det är en väldigt skön känsla, säger Camilla Hansén.

Några besvikna

Enligt tradition har inte Miljöpartiet i Örebro län valt att stötta någon kandidat inför söndagens extrakongress, men menar att en del partimedlemmar ändå kan känna sig besvikna.

– En del kommer tänka ”hur ska det gå nu?”. Några hade gärna sett Elin Söderberg eller Rebecka Le Moine som nytt språkrör men det är det här som är demokrati. Vi lägger fram förslag, vi argumenterar och sedan röstar vi. Men jag tror att vi alla till slut kommer samla ihop oss och backa upp beslutet, säger hon och fortsätter:

– Jag tycker att Märta och Per Bolund kompletterar varandra på ett bra sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.