Två bensindrivna drönare har det blivit innan han byggde den som han åker i nu. Konstruktionen började ta form i slutet av förra sommaren och den är ett under av teknik. Med hjälp av den nya tekniken med bland annat lithiumbatterier kan han förverkliga sin barndoms drömmar att sväva över det svenska landskapet.
– Det kittlar i hela kroppen och man tänker inte på någonting annat, förutom just den här flygupplevelsen. Det är jättehärligt att man är så i nuet, säger Axel Borg.
Avancerad konstruktion
Sittdrönaren kan flyga i tio minuter innan det är dags att ladda batterierna igen. Den har 76 propellrar med specialbeställda motorer och flygdatorer som hjälper farkosten att hålla balansen. Den är uppbyggd av fem separata system som var för sig motsvarar en egen drönare. Om två av dem går sönder så går det ändå att flyga med den. Vikten ligger på 90kg utan förare.
Utan 3D-skrivare, ingen drönare
Många av sittdrönarens detaljer är tillverkade med hjälp av en 3D-skrivare som Axel har hemma i bostaden.
– 3D-skrivaren har gjort jättemycket jobb för mig. Det är fantastiskt att kunna skriva ut plastdetaljer hemma. Framförallt när man använder material som nylon som är hållbara, säger Axel Borg.
Enorma högtalare
Ute i granskogen hänger två enorma hornhögtalare som han själv har konstruerat. Även högtalarna är en barndomsdröm som Axel har närt genom åren att bygga. Det var när han gick på en folkhögskola och gick ut i naturen och funderade på livet som idén tog form.
– Jag kände att jag ville vara här ute en sommarnatt och spela musik. Och vips så är jag här och har natur att tillgå.
Alltid något nytt
– Det handlar om att ständigt utforska någonting nytt. Det här är den senaste skapelsen så vad nästa sak blir, vet jag inte. Jag vet inte vad jag kommer ha passion för om ett halvår. Det kan vara värmetålig cement eller resonansfrekvenser när man bygger stora hornhögtalare, det går inte att veta.
– Jag ser nästan fram emot själv att få se vad jag gör för någonting om ett halvår.