Ulf Lindin, verksamhetschef för Örebro kommuns fritidsgårdar, anser sig vara trygg med verksamheten på fritidsgården.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi är trygga med den verksamhet vi bedriver” – hör Ulf Lindin, verksamhetschef för Örebro kommuns fritidsgårdar, berätta hur de möter oron som föräldrar uttrycker och hur personalen mår. Foto: SVT

Efter misstänkta sexualbrottet: ”Har jobbat från och till på fritidsgården sedan 2019”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som stängdes av från sin tillfälliga anställning på en fritidsgård i Örebro i förra veckan har varit anställd flera somrar i rad, något som Nerikes Allehanda var först med att berätta. SVT Örebro har dokument på personens anställning i kommunen under 2023. Men Ulf Lindin, som är verksamhetschef för fritidsgårdarna i Örebro, bekräftar också att personen anställts flera år bakåt i tiden.

– Jag kan ha uttryckt sig klumpigt tidigare när jag beskrivit mannen som en sommarjobbare. Personen i fråga har jobbat på gården varje sommar sedan 2019 och vid en del strötillfällen, säger Ulf Lindin när SVT Nyheter Örebro får en intervju under tisdagen.

Det var i onsdags kväll förra veckan som ett misstänkt sexualbrott ska ha ägt rum mot en flicka på en fritidsgård i Örebro. Efter händelsen avslutades en timvikaries anställning med omedelbar verkan.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

– Det fanns ett muntligt löfte att han skulle få jobba till den 9 augusti men fritidsgårdschefen avslutade det i förtid och jag delar att det var ett riktigt beslut.

När gjordes det senaste brottsregisterutdraget på honom?

– Det senaste som jag vet om och som jag har sett är gjort 2023. Det ska göras ett nytt om det är mer än ett år mellan anställningarna.

Stor namninsamling från oroliga föräldrar

I det berörda området där fritidsgården ligger pågår just nu en namninsamling som över 280 personer under tisdagseftermiddagen redan skrivit under där man vill att kommunen ska utreda händelsen.

– Jag litar fullt och fast på att vi gör en jättebra verksamhet och att den är trygg och bra att vara i. Vi bedriver verksamheten transparant och möter föräldrarna, säger Ulf Lindin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt sexbrott mot barn på fritidsgård i Örebro

Mer i ämnet