• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Staffan Hörnberg, gymnasiechef på Lindeskolan i Lindesberg. Foto: SVT

Efter polisanmälda nollningen – elever vittnar om utfrysning

Uppdaterad
Publicerad

Enligt elever på Lindeskolan ska flera av de förstaårselever på idrottscollege som utsattes för nollning i höstas, ha blivit utfrysta efter polisanmälan. Något som gymnasiechefen misstänkte kunde hända.

– Vi kommer att starta en utredning, säger Staffan Hörnberg, gymnasiechef på Lindeskolan i Lindesberg.

Efter att gymnasieskolan i Lindesberg fick kännedom om att det hade pågått en nollning på idrottscollage beslutade de att göra en polisanmälan och de äldre elever som stod bakom nollningen stängdes av i två veckor. Men enligt uppgifter till SVT Örebro ska polisanmälan ha förvärrat skolmiljön för eleverna.

– Det är så synd om de som blev nollade, de har i princip blivit mobbade och utfrysta efter polisanmälan, säger en elev som går sitt tredje år på Lindeskolan.

Nollningen på Lindeskolan

Spänt efter anmälan

En av de som blev nollade i höstas berättar för SVT att stämningen mellan eleverna har varit spänd efter polisanmälan.

– Vi har blivit hatade och vi snackar inte med någon. Det har blivit bättre, det var värre innan men nu när rättegången drar igång så kommer det att bli lika dåligt, säger eleven.

Flyttade ifrån elevhemmet

Skolan menar att man misstänkte att detta skulle kunna inträffa efter polisanmälan.

– Vi såg det här som en riskfaktor när vi drog igång det här, att det skulle uppstå den här typen av känslor ungdomar sinsemellan, säger gymnasiechefen Staffan Hörnberg.

Enligt uppgifter till SVT ska elever ha flyttat ut från elevhemmet efter nollningsincidenten.

I klippet ovan berättar gymnasiechefen att de ska starta en utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nollningen på Lindeskolan

Mer i ämnet