En person i en röd jacka står vid en hylla i en matbutik och inspekterar flaskor med drycker. Hyllan är delvis tom, med några flaskor av olika sorter, inklusive vatten och läsk. Prisskyltar är synliga ovanför hyllorna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dagen efter vattenläckan är det slut på naturellt flaskvatten i flera butiker i Karlskoga. Foto: Jonas Kraft, SVT

Efter vattenläcka i Karlskoga – invånare uppmanas koka vattnet

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Karlskoga uppmanas tillsvidare att koka sitt dricksvatten. Det efter att en grov ledning gått sönder under söndagskvällen – något som slog ut vattenleveransen.

Vattenläcka i Karlskoga

Det var strax efter klockan 19 på söndagskvällen som stora delar av Karlskoga stod utan vatten. En timme senare var vattenläckan lokaliserad.

– Det är en väldigt grov ledning som har gått sönder, som förser stora delar av Karlskoga med vatten, säger Peter Jarl, marknads- och kommunikationschef på Kemab, till Karlskoga Tidning.

Trots att Karskogaborna fått tillbaka tycket i vattenledningarna så uppmanas man tillsvidare att koka sitt vatten då det kan vara missfärgat under ett par dagar.

På tisdag förväntas provsvaren från vattentester komma.

Slut på flaskvatten

Redan under söndagskvällen, bara timmar efter vattenläckan tog flaskvattnet slut på en butik i centrala Karlskoga. Och under måndagen är det tomt bland stilla naturellt vatten på flera butiker som SVT besöker.

– Det finns bara smaksatt vatten med bubblor kvar, det är väl inte lika attraktivt, säger en butiksanställd till SVT.

Första sektionen visar en glänsande kökskran med rinnande vatten, och andra sektionen visar en kastrull som kokar med ånga som stiger upp, vilket indikerar att vattnet inuti värms upp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad innebär kokningsrekommendationer? Starta videoklippet för att få råd. Foto: SVT /TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.