Företagets webbshop och flera andra tjänster ligger nere efter cyberattacken. Foto: Elektroskandia

Elektroskandia hackade – centrallagret i Örebro påverkat

Uppdaterad
Publicerad

Elektroskandia med stort centrallager i Örebro har utsatts för en cyberattack, något som Nerikes allehanda var först med att rapportera om. Lagret i Örebro har stora problem och kan i nuläget inte packa och leverera ordrar.

– Det påverkar verksamheten på ett allvarligt sätt, säger Anders Nordlöw, vd.

Det var under gårdagen som bolaget upptäckte attacken. Flera tjänster och webbshopen ligger nere, samt system som används på centrallagret i Örebro där man har problem med att packa och leverera varor. Omkring 300 personer arbetar på centrallagret i Örebro.

– För tillfället finns ingen prognos för när systemen är igång igen, vi arbetar fokuserat för att återigen komma upp i drift, säger Anders Nordlöw.

Enligt Nordlöw har Elektroskandia inte varit utsatta för något liknande tidigare.

Har ni några misstankar om vem som ligger bakom?

– Det vill jag inte kommentera, säger han.

Ännu har man inte fått klarhet vilken typ av data som påverkats eller hur kunder om samarbetspartners påverkas.

bildmontage

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Har du koll på vad du behöver göra innan internet slås ut, din mobil slutar fungera eller din dator får skadlig kod? Foto: Storyblocks/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.