Foto: Cathrine Gustavsson/SVT

Fältrittklubb firade hundra till häst

Publicerad

När Örebro fältrittklubb firade sina hundra år, bjöds det både på dressyr, ponnyridning och förstås uppvisning i fältritt.

Både unga och äldre hade letat sig ut till Karlslundsområdet i helgen för att ta del av allt som hundraårsfirande Örebro fältrittklubb bjöd på.

Klubben är landets största ridklubb, och driver också länets största ridskola.

– Det är fantastiskt roligt att få visa upp ridsportsvärlden för allmänheten, och få andra att hitta hit som inte gör det annars, säger Lotta Löfstrand, verksamhetschef.

Foto: Malin Gotlin/SVT

Under dagen var det många barn som passade på att få rida på en ponny. Frågan är dock om det inte var ännu populärare att låna en käpphäst och hoppa med egen kraft över den lilla hinderbanan.

Lokaler behöver rustas upp

Lokalerna som föreningen håller till i är från 1980-talet, och Lotta Löfstrand säger att det finns behov på flera områden för att de på sikt ska möta dagens krav, både vad gäller djurskydd, arbetsmiljö och tillgänglighet.

– Det finns en förstudie gjord, som visar hur en om och nybyggnad skulle kunna se ut. Nu väntar vi på beslut från politikerna om och vad som ska kunna ske. Vi har en god dialog, säger Lotta Löfstrand.

En som tog chans att rida hela fyra varv på hästen Molly var fyraårige Alexander Åhlstedt, som enligt mamma Christina gillar hästar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.