En delad bild med två sektioner. Den vänstra sektionen visar en mobilskärm med video på Tiktok där en tjej pratar, samt texten ”Någon mer som ska börja plugga i Örebro?” synlig. Den högra sektionen visar tre personer som sitter på en bänk och diskuterar. De är klädda i avslappnade kläder och ser ut att ha en trevlig konversation. I övre vänstra hörnet finns siffrorna ”3 2 1”.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se Filippa, Natalie och Alice dela med sig av sin lista på fem tips på hur man kan använda sociala medier för att skaffa ny vänner som ung vuxen. Foto: Elvira Ringeborn/SVT

Fem tips: Så skaffar du vänner genom sociala medier

Publicerad

Var öppen, försök bli viral – men tänk på riskerna. Det är några av råden som Alice Westman, Filippa Karlsson och Natalie Gustavsson ger till den som vill hitta nya vänner på sociala medier.

I somras kom antagningsbeskedet, och snart stod det klart att de tre tjejerna skulle inleda varsitt nytt kapitel i livet. Kort därpå började Filippa, Natalie och Alice plugga på Örebro universitet.

Men hur göra med den sociala biten om man som ung vuxen vill försöka hitta nya vänner? Tjejerna hittade svaret genom Tiktok – och nu delar de med sig av sina tips.

Starta klippet för att se Filippa, Natalie och Alice dela med sig av fem konkreta sociala medier-råd till den som letar nya vänner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.